mandag den 14. juli 2014

Projekt legehus - sæt igang!

Vi har længe drømt om at give Emma et legehus i haven, hvor hun kan få privatliv, udfolde fantasien og søge ly i al slags vejr. Hun elsker at lege i haven, men har svært ved at lege der alene, idet sandkassen har tungt låg på og gyngen er en høj babygynge, man skal løftes op i. Derfor mangler hun et sted, hun kan lege alene og har frie tøjler. 

Jeg har længe ledt efter det perfekte hus til vores behov og nu er det endelig fundet! Sebastian er ved at flytte vores hegn, idet vi efter en opmåling af kommunen har opdaget, at vores grund er større, end vi troede. Hele 100 m2 ekstra får vi og de bliver delt mellem Emma (legehus), Sebastian (græs) og mig (blomsterbed). 

Hegnet er snart færdigt og så skal jorden planes lidt ud og græs skal sås. Når det er gjort, kan legehuset blive bygget. Vi satser på at få det bygget og malet i august, så Emma kan nå at bruge det, mens vejret stadig er dejligt. 


Postkasse fra Frk. Mage HER // Tegnestativ fra Ikea HER // Opbevaringskuffert fra Ikea HER // Honeycombs fra Jaminas Fest HER // Voksdug fra Greengate HER // Designletters HER // Taburet fra Ikea HER // Kurvestol fra Ikea HER // Flagranke fra Win Green HER // 




Valget er faldet på dette hus fra Sølund: 

Legehus fra Sølund HER

Det skal males sort med hvide kanter og detaljer, og have samme sorte tegl på taget, som på billedet. Indeni skal loft og vægge males hvide og gulvet skal males lyseblåt. Jeg vil indrette huset med en madras eller et par gulvpuder, der indbyder til læsning og afslapning, et legekøkken, så hun kan lege restaurant, et par kufferter eller kurve til at holde orden, et tegnestativ til kreative udfoldelser og et bord med slagbænk og taburetter til at spise ved. 

Som pynt vil jeg hæfte voksdug på en væg, så det ligner tapet og lægge et tæppe i plasticflet på gulvet. Derudover skal flagguirlander og honeycombs bidrage til hyggen sammen med bøger, legemad og blomster. Udenpå huset skal blomster fylde blomsterkasserne og Emma skal selv vande dem. På terrassen skal der stå en kurvestol og nogle krukker med krydderurter. På husets væg skal der være en lille postkasse og så skal der stå "Emmas Hus" eller lignende med de fine bogstaver fra Design Letters. 

Det vigtigste for mig er, at Emma føler, det er hendes hus og hun skal derfor selvfølgelig være med til at bygge og til at købe de fleste ting. Åh, det bliver godt!

Disse legehuse har inspireret mig mest og inspirationen er fundet på især Pinterest (søg på "legehuse" og "playhouse inside"): 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar